Curriculum Vitae Lieve Janssens

bijgewerkt 21 oktober 2019

Personalia 
Lieve Janssens
Geboren 23 september 1951
Moeder van Else, Mathieu, Yoline en Maxime, oma van Lucia en Anna.
Partner van Jan Weeda,
op dit moment verdiepen we ons samen met Mind Only, Zen-leraar Cuong Lu.

Activiteiten periode 1975-heden
Na het behalen van mijn diploma in 1975, van licentiate in de scheikundige wetenschappen aan de vrije universiteit te Brussel, heb ik 30 jaar lesgegeven in verschillende middelbare scholen. Al snel kwam ik erachter dat, buiten de eigenschappen die ik als wetenschapper nodig had, er andere vaardigheden nodig zijn om kennis over te dragen. Naast mijn enthousiasme voor onderwerp of leerproces, stond de individuele leerling voor mij centraal. Ik ontdekte gaandeweg dat dit laatste de sleutel was om belangstelling en motivatie voor de wetenschappen op te wekken. Zodoende kreeg ik de kans om de vaardigheden die naar kennis en inzicht leiden, over te dragen.

Naast een gedreven leraar was ik vooral moeder van Else (1977), Mathieu (1979), Yoline (1987) en Maxime (1989). Dit moederschap kwam op de eerste plaats en werk werd altijd geregeld in functie van het gezin. Vanzelfsprekend zocht ik ook de beste school voor elk kind en droeg ik mijn steentje bij in de organisatie van allerlei randactiviteiten in het oudercomité, enz.

Pas later ontdekte ik dat, naast het moederschap en het leraar zijn, nog iemand aandacht vroeg en dat was ikzelf! Na bio-energetica en rebirthing sessies, kwam ik tot het zachtere werk. Ik deed een massage opleiding en een tantra training. Geraakt worden en aangeraakt worden met liefdevolle aandacht en respect was hierin de rode draad. Stilaan werd ik me bewust van mijn gevoeligheid voor subtiele energie. De trainingen in India in 2008 en 2009 aan de Oneness University en de initiatie aldaar om deze energie door te geven, zorgden voor een nieuwe wending in mijn leven. En dan breekt de fase van loslaten aan… loslaten van mijn werk als leraar na een burn-out in 2006… loslaten van de kinderen die hun eigen weg gaan… loslaten van de bekende kring rond mijn woonplek in Leuven en van mijn land.

Om het thema loslaten te verdiepen volgde ik de 2-jarige opleiding stervensbegeleiding bij het N.I.S. in Utrecht. Ik heb de opleiding ervaren als ‘thuiskomen’. En ik blijf mezelf voeden: in het centrum voor bewustwording van lichaam en energie ‘De Lotusbloem’ volgde ik ‘ de reis door je chakra’s’. Dit om meer vrijheid te ervaren en energie vrijer te laten stromen.
Op het Jungiaans Instituut in Nijmegen volgde ik de opleiding Labyrintwerker bij dr. Selma Sevenhuijsen.

Ik ervaar nu de burn-out als een geschenk. Het bracht me meer inzicht in mezelf en daardoor kon ik ook dichter bij mijn essentie komen. Ik geniet van stilte en de harmonie in de natuur en van echtheid in contacten. Leidraad in mijn leven zijn: liefdevolle aandacht, aanwezigheid, luisteren, invoelen van noden van anderen, liefdevol grenzen respecteren, subtiele energie, bewustzijn van verbinding met aarde en kosmos, en bovenal: dienstbaarheid en compassie.

Huidige activiteiten
-Project rond aanraking bij Inloophuis Tilburg.
-Labyrintworkshops.
-Trainingen ‘leven met sterven’ voor medewerkers in hospices/ bijna-thuis-huizen.
-Cursussen ‘ieder eind is een begin’ met als thema afronden en ruimte maken voor het nieuwe.
-Verder organiseer en begeleid ik, alleen of samen met Jan, meditaties en cursussen in ons initiatief: nieuwTij.

Voor meer informatie stuur je een email naar:
lievejanssens1@hotmail.com

Je kunt je ook abonneren op onze Nieuwsbrief.