Stress/burn-out.

Stress, Burnout, Depressie…

In Nederland is een toenemend aantal mensen thuis met klachten van psychische aard als gevolg van onder anderen werkdruk, emotionele stress en burn-out. Het is een wonderlijk en droevig aspect in onze samenleving. Een samenleving waarin velen van ons gelukkig wel voorzien zijn van de vervulling van basis behoeften, een welvarende samenleving.
De oorzaken van de psychische nood kunnen er velen zijn: de maatschappelijke druk door competitie en strijd, een scheiding, het overlijden van een dierbare, verhuizing, het verlies van je baan, kinderen die het huis uitgaan: het zijn intense momenten in ons leven. Momenten misschien die we uit de weg zouden willen gaan. Momenten die echter om aandacht zullen blijven vragen tot we ze onder ogen zien.

Nieuwtij biedt een aantal mogelijkheden om te leren omgaan met spanning, stress, stemmingen en (chronische) pijn. Methoden of trainingen die helpen terugval na een burn-out  of een depressie te voorkomen. Je leert je gedachtestroom beter te hanteren. Je leert je richten op het hier en nu, zonder je te verliezen in dagelijkse drukte, zorgen over morgen en spijt van gisteren. In dat licht is het afronden van ‘onafgemaakte zaken’ een belangrijk begrip.
We leveren graag een bijdrage voor ieder die op zoek is naar meer rust, vrede met hoe de situatie nu (eenmaal) is en naar de moed om door te gaan met aanpakken wat je kunt. Dart alles met een vriendelijke blok naar jezelf en je omgeving en respect voor je grenzen.

Mindfulnesstraining
Labyrintworkshops
Stilte/retraites
Ieder eind is een begin
Retraite individueel
Kring leven in aandacht