Wereldlabyrintdag

We nodigen je graag uit op zaterdag 1 mei, Wereld Labyrintdag. De toegang  is €10,-, na aanmelden. Overal op de wereld lopen mensen het labyrint voor de vrede. Het labyrint is een pelgrimstocht ‘op zakformaat’, een moment van bezinning.
-Vrede begint met mee leven, met de wens dat mensen het goed hebben. Dat mensen niet geplaagd worden door honger, oorlog, of innerlijke strijd. Meeleven, mededogen komt vanzelf op als je in het nieuws slachtoffers van een oorlog of natuurramp ziet, of wanneer je beelden ziet van mensen met hun kinderen op de vlucht op zoek naar een veilig onderkomen. Als je werkelijk durft kijken doet dat pijn en is je eerste impuls dat je wilt helpen.
-Meeleven, compassie geeft je een vervuld gevoel, het is hetzelfde gevoel dat je kunt hebben als een nabij-iemand, een partner, kind, familielid of vriend het goed heeft. Allemaal hebben we bewondering voor meelevende mensen.  We worden blij van de verhalen van Moeder Theresa, Mahatma Gandhi, Marten Luther King, Albert Schweitzer. En van bijvoorbeeld bv Pater Damiaan die zijn leven gaf aan leprapatiënten en zelf aan die ziekte overleed. Dit alles begint bij compassie.
Met compassie helpen we elkaar en we helpen ons zelf. Vanuit betrokkenheid is er ruimte voor hulp en een glimlach voor onszelf en voor de ander. In dit licht lopen we het labyrint, is er een inleiding, verhaal, en een oefening rond compassie welkom!
Aanmelden lievejanssens1@hotmail.com/06 8384 8367 We volgen Coronaregels van de overheid.
Toegang € 10,-.
NieuwTij
werkt non-profit en steunt Angels of Light school, Haïti, een project van Wereldouders.

Reacties