training Leven met Sterven

Mei 2022:
De training Leven met Sterven ontwikkelden we ter ondersteuning voor wie geconfronteerd is of wordt met verlies in zijn/haar omgeving, mantelzorgers en ieder die geïnteresseerd is in het vrijer omgaan met Leven en Sterven.
Er wordt stilgestaan bij de betekenis van verlies in het leven.
Gedurende ons leven zijn er vele momenten van loslaten, overgave en verder gaan.
Die momenten zou je kunnen zien als een oefening voor het definitieve afscheid van je bestaan.
Vrijer ervaren van deze momenten helpt bij het omgaan met het uiteindelijke afscheid van het leven.
Tijdens deze training van vier bijeenkomsten van 2 á 2 1/2 uur, zullen de volgende thema’s aan bod komen:

Er worden steeds terugkoppelingen gemaakt naar praktische voorbeelden uit het dagelijks leven. De training is eerder gericht op het bewust ervaren van wat zich voordoet en je eigen reacties dan op theorie.

Jaarlijks werd de training gegeven voor Bijna Thuis Huizen Best, Nuenen, St.Oedenrode, Oirschot, Son en Breugel. Ook werden mindfulness-trainingen verzorgd voor deze huizen en voor Hospice de Liefde in Rotterdam.

Heb je interesse in deze interessante training voor je eigen kring van verzorgers, vrienden, familieleden, mail janweeda@hetnet.nl. voor de mogelijkheden.

Data: op afspraak
Kosten: €155,- pp
Locatie: Hof van Heden, Achterste Heistraat 9, 5091 JB Oostelbeers.
Info/Aanmelden: janweeda@hetnet.nl
Uitgangspunt is dat je bij alle 4 bijeenkomsten aanwezig bent. Je bent in een kleine groep van maximaal 15 deelnemers aan het werk.

Achtergronden:

Lieve volgde de opleiding stervensbegeleiding bij het NIS in Utrecht, werkte als gastvrouw bij hospice De Vier Vogels in Rotterdam en werkt met aanraking bij Wiltionshof zorgboerderij.
Jan volgde een opleiding voor uitvaartspreker/ begeleider, begeleidde families bij uitvaarten, gaf met mensen in de laatste levensfase vorm aan hun afscheid en levensverhaal, en begeleidt intervisies van Uitvaartsprekers Werkgroep Noord Brabant.

Je bent van harte uitgenodigd!
Lieve Janssens en Jan Weeda,

 

 

Reacties