Sangha Leven in Aandacht Thema Vrijheid

Met thema ‘Vrijheid’ openen we het sangha-seizoen
Welkom zaterdag 18 september, of dinsdagavond 21-9 on-line.
‘Je loopt de trap op, tree voor tree, 1, 2, 3, 4… dat is al hoog. Toch moet je de 4e trede loslaten want anders kun je niet op de 5e staan.’(Thich Nhat Hanh) Zo gaat bevrijding, in stapjes, bevrijding van oude beelden en overtuigingen maakt ruimte voor het nieuwe. Of zoals mijn revalidatie begeleider zei: “ We kunnen je niet helpen de oude te worden, maar wel om ‘de nieuwe’ te zijn” Het was even schrikken eerst.
Vervolgens dacht ik: wat prachtig verwoord en ik werd nieuwsgierig naar ‘de nieuwe’…
Die woorden helpen me om me vrij te maken van ‘dat het moet zijn zoals ik dacht dat het was en altijd zou blijven’. Het leven is nu eenmaal geen vaststaande vorm, het is een voortdurende beweging van omstandigheden om je heen en condities in je zelf.
We kijken naar vrijheid, gehechtheid en begeerte…er is een inleiding, we wisselen uit, oefenen, mediteren…

Zaterdag 15.00- ca 17.15 uur op locatie Hof van Heden
Dinsdag 19.30- 21.00 uur, ON-LINE
Info/aanmelden: janweeda@hetnet.nl

Reacties