NieuwTij renoveert school in Haïti, persbericht.

Haïti Hurricane Matthew 1 tbv NieuwTij

Financiering renovatie school op Haïti rond
Levensschool NieuwTij uit De Kempen renoveert Angels of Light-school.

persbericht Barbara Brian/ Wereldouders, 17 juli 2017

NieuwTij, school voor zelfontwikkeling en wijsheid in de Brabantse Kempen, Oostelbeers, gaat de renovatie van onze Angels of Light-school op Haïti financieren. Jan Weeda, samen met zijn partner initiatiefnemer en docent van de school, legt uit waarom: We vinden het belangrijk ons werk –gericht op het individueel welbevinden- te verbinden met iets groters in de wereld.
Soms wordt zelfontwikkeling gezien als ‘navelstaren’. Dat is het zeker niet .
Wie zichzelf ontwikkelt en beter leert kennen, krijgt als vanzelf meer ruimte en begrip voor de ander. En dat is maatschappelijk van betekenis.
Wij laten dat zien, doen wat we kunnen, door ons te binden aan de Angels of Lightschool.
Meer kunnen we niet, minder willen we niet.
We zijn bij WereldOuders uitgekomen omdat zij zich, net als wij, bezig houden met scholing en overdracht om daarmee zelfredzaamheid te bevorderen, wat heel concreet wordt op deze school.’

De Angels of Light-school is in 2010 in allerijl opgericht nadat de aardbeving in Haïti zo’n 3.000 scholen in Port-au-Prince en omgeving had verwoest. De vele kinderen die van het ene op het andere moment alles kwijt waren geraakt, moest snel een veilige plek worden geboden waar ze konden spelen en leren. Zeven jaar later is de school toe aan een renovatie. De financiering ervan door NieuwTij is daarom ongelooflijk welkom.

Met de financiering voorzien we in een basisbehoefte, die kan bijdragen aan de tevredenheid en het geluk van de kinderen’, vertelt Weeda. ‘Dat spreekt ons ontzettend aan.’ Zijn eigen organisatie werkt aan de tevredenheid en innerlijke rust voor mensen in de stressvolle, westerse maatschappij. Nieuwtij kent een breed aanbod:’ Het gaat ons niet om overdracht van eigen overtuigingen, maar om het aanreiken van mogelijkheden en inspiratie opdat deelnemers zelf ontdekken wat voor hen behulpzaam is. We merken dat veel mensen en ook organisaties opzoek zijn naar zingeving. We reiken sleutels aan. 

Je kunt de wind immers niet keren , maar je kunt wel kiezen hoe je de zeilen zet.
We doen dat in groeps- en individuele sessies, retraites en trainingen (o.a. Mindfulness) voor bedrijven en organisaties als ASML en hospices, We zien daarbij dat de belangstelling komt van mensen die willen leren omgaan met stress, moeilijke situaties als verlies en rouw, en van organisaties die zich herbezinnen op hun doelen en missies.’

meer informatie:
www.wereldouders
www.nieuwtij.nl

 

Reacties