Mindfulness is als gezond eten…

Mindfulness is als gezond eten…

Zoals je merkt dat gezond eten en bewegen je goed doen, zo helpt mindfulness je bij een gezonde, rustige denkgeest.
Mindfulness geeft inzicht en oefeningen die helpen tot rust te komen en te concentreren. Het is ook een levenswijze die je je eigen gaat maken, die je kunt integreren in het dagelijks leven.

Een deelnemer: ‘Op ’t werk veel te doen en gedoe met collega’s. Dan mijn zoon ophalen van bijles, dochter naar ballet. ’s Avonds ouderavond op school. Gezamenlijk zorgen voor mijn moeder en een neefje krijgt extra aandacht van ons allemaal. Wekelijks 2x sporten, ik zit in het bestuur van die club. Dan zitten we op de zaak nog met een reorganisatie… ik voel me onzeker over de uitkomst. Krant, TV, mail, telefoon… je partner… Ik wordt geleefd, voel me opgedraaid..

Geweldig wat de wereld allemaal biedt, maar hoe houd je koers in de drukte?
Leef je of wordt je geleefd?
Dat het leven spanning oproept is vanzelfsprekend. Alles wat op je afkomt neemt je soms zo mee dat je van voren vergeet dat je van achteren leeft. De buitenwereld kan je echter niet zomaar veranderen.

Mindfulness geeft handvaten om jezelf niet te verliezen in stress. Simpele oefeningen en inzichten over hoe het denken werkt helpen rust te vinden in de wedren die het leven soms lijkt. In de training oefen je in het omgaan met gedachten, emoties, gepieker en fysiek ongemak. Gezond leven is ook een rustige denkgeest.
Het is een kwestie van innerlijke hygiëne.
Zoals je je tanden poetst, je douchet…
Zoals je stilstaat bij waarmee je je voedt, zo beschouw je je gedachten, je handelen en je zijn.
En dat is een voortgaand proces, het is van alle dag. Steeds meer raak je thuis in de beoefening zodat je ook op moeilijke momenten , momenten waar het er op aankomt, tools hebt om de situatie aan te kunnen.

 

 

 

Je leert zwemmen, voor het moment dat je ongewild in het water valt…
Gezond eten doe je niet alleen als je last hebt van je maag. Misschien zijn maag- of darmklachten de reden er mee te beginnen… alleen als je vervolgens er mee doorgaat komen de klachten niet terug.

Aangeraden literatuur: ‘Vrede kun je leren’ David van Reybrouck en

Reacties