Meditatie, hoeZo…

Natuurlijk: de rust die meditatie brengt is prettig, een goede afleiding… Maar wat heb ik er aan in de drukte van dagelijkse besognes en stress? Het tot rust brengen en aanvaarden van gedachten, het oefenen in concentratie en aandacht (ook wel aangeduid met: meditatie) levert ècht op door te integreren, stil te staan op de momenten van hectiek. Op die momenten ruimte te maken door stil te staan en te luisteren naar wat er naar boven komt. Van daaruit zul je moeiteloos formuleren waar het je echt omgaat. In de rust hervind je je leidraad. En het kennen van je leidraad helpt je en geeft je moed bij het maken van keuzes… en dat geeft weer rust…

...volwassenheid is de balans tussen moed en consideratie…

We bieden de mogelijkheid verder kennis te maken met verschillende vormen van meditatie. Welke vormen zijn goed voor jou? We bieden de mogelijkheid te verdiepen: hoe integreer je meditatie in je dagelijks leven – hoe verging jou dat de afgelopen 2 weken?

De zin van meditatie is te leven vanuit de eigen bron en niet meegenomen te worden in de dagelijkse stormen van de buitenwereld. Natuurlijk niet door de buitenwereld te ontkennen.

[ 5 bijeenkomsten ]
Voor meer informatie stuur je een email naar:
jan-en-lieve@nieuwtij.nl

Je kunt je ook abonneren op onze Nieuwsbrief.

Kijk voor recente data van onze activiteiten bij de agenda.

Reacties