Labyrint Hof van Heden

 Ieder op zijn eigen wijze, gaan we allemaal dezelfde weg…
Labyrinten worden teruggevonden in verschillende eeuwenoude culturen. We treffen ze aan in het landschap in meanderende holle wegen, in onderaardse gangenstelsels, grotten en langs kusten. Later in de christelijke cultuur werden ze in kerkvloeren gelegd. De oerbetekenis was een inwijdingsweg in het mysterie van de cyclus van geboorte, leven, sterven en wedergeboorte. Het bracht de mens in contact met zijn plaats in de kosmos.

Het labyrint lopen betekent: een weg ‘naar binnen’ gaan. Het is een verstillende loopmeditatie. In de beweging naar het centrum kom je bij je je innerlijke wijsheid. Het inzicht dat je zo ontdekt neem je mee op je terugweg naar buiten. en helpt je vorm geven aan hoe je verder gaat.
Het labyrint symboliseert de levensweg. Soms ben je dichtbij je doel, dan weer word je –ver van je bron, het centrum- teruggeworpen. Het labyrint lopen brengt je dichterbij jezelf in antwoord op vragen rond loslaten van oude patronen, rond aandacht geven aan belangrijke momenten  in werk, gezin of levensfase zoals partnerschap, geboorte en afscheid.
In de Hof van Heden in Oostelbeers legden we een labyrint aan, in de vorm die in de kathedraal van Chartres is te vinden. Hier organiseren we onze labyrint-workshops., u bent welkom!
Praktische gegevens vindt u verder in de agenda of contact met Lieve: 06 8384 8367.

Foto 1: Marije van de Oever
Foto 2: Angela Kimmeneij

Reacties