Kunstroute 2016

Hof van Heden is een plek waar je wordt uitgenodigd los te komen van zorgen voor morgen en gemijmer over gisteren. Stilte, rust en ruimte zijn sleutelwoorden. Met de kunstroute 2016 maak je kennis met deze bijzondere plek.
Je bent uitgenodigd in de Tuin en Stilteruimte, in de voormalige koeienstal. Je vindt er een afwisseling intieme plekken met verhalen, vergezichten en een labyrint (een eeuwenoude vorm voor een bezinningswandeling). Een plek om even buiten de drukte van alle dag ‘op adem te komen’.
Een uitgelezen plek om je over te geven aan op natuur en menselijk handelen geïnspireerde kunst van Ria Franc en Jan Radersma.
Ria Franc: ‘In de natuur vind ik dingen (die) mooier (zijn) dan wat een mens kan verzinnen…’ De vergankelijkheid van het menselijk handelen legt zij vast in brons, gefascineerd door geschiedenis, vergankelijkheid en natuur: ‘Natura artis magistra – de natuur is de meesteres van de kunst’. Zo bouwt zij aan haar werken die beschutting zijn voor herinneringen, gedachten en dromen.’Niet wat ik zag, maar wat ik voelde toen ik keek…’ www.riafranc.nl.

Jan Radersma : ‘In het voorbijgaan dient zich alles aan’. Radersma schildert persoonlijke landschappen. Vanuit herinneringen aan bossen en velden schildert hij naar een werk en compositie balancerend op de grens van abstractie en figuratie. Daarbij experimenteert hij met textuur, pigmenten en lakken. Herkenbaarheid en abstractie komen samen in zijn schilderijen die blijven boeien, door dat ze vragen om op verschillende manieren bekeken te worden. www.janradersma.com.

De verre doorkijken, tot aan het Wilhelminakanaal, het zicht op besloten bospartijen en de geschiedenis van het menselijk handelen in Boerderij en Koeienstal, verbinden de locatie met de werken van de kunstenaars.

Datum/tijden: za. 17 en zo. 18 september van 11.00 tot 17.00 uur
Locatie Hof van Heden, gelegen tussen Haghorst en landgoed Baest,
Achterste Heistraat 9 5091 JB Oostelbeers,
Entree: kosteloos
Hartelijk welkom, Jan en Lieve Weeda.
www.nieuwtij.nl
www.kunstrouteoirschot.nl

Reacties