Deelnemers over mindfulness

waterval:annemiek

Dat je langzaam maar zeker niet meer in de waterval van gedachten staat, maar er achter…een stapje terug…


Deelnemers over de trainingen en bedrijfstrainingen.

-De training heeft me eyeopeners en handvaten gegeven mijn stress te hanteren. Mijn bewustzijn van Hier en Nu is versterkt en dat maakt mijn leven verrijkt. Een goed begin van het vervolg van mijn levensreis. Oefeningen helpen echt, want doen = leren.

-Ik leef bewuster, ben meer in het hier en nu. Ik kijk milder naar mezelf en de omgeving, geniet meer van kleine dingen momenten. Mijn gedachten en gevoelens herken ik beter en sneller, daardoor kan ik look lastige situaties beter reageren. Ook op mijn behoeften wat ik nodig heb.

1.question-1301144_640-Al enige tijd zat ik niet lekker in mijn werk: na uitdagende en succesvolle jaren als projectmanager had ik het gevoel dat de klus was geklaard. Dat, samen met aankomende organisatorische veranderingen, was een mooi moment voor een nieuwe uitdaging. Maar dat proces viel me veel zwaarder dan verwacht … Keuzes maken bleek opnieuw heel stressvol.

Wat objectief gezien niet heel spannend was, werd het voor mij wel. Ik voelde me voortdurend zeer gespannen en kon niet meer genieten. Ik was steeds met gisteren (had ik maar…) en morgen bezig (wat als…), maar miste het heden. Genoot niet meer van wat ik meemaakte, miste veel in gesprekken, persoonlijke aandacht, familie, etc. Mijn zelfwaardering werd veel minder. Een burn-out was heel dichtbij …

2.cocoparisienne.fog-1258892_1920Gelukkig had ik nog wel het besef: dit is niet goed, dit wil ik niet opnieuw( als een aantal jaren eerder) meemaken. Ik was gemotiveerd en wilde mijn houding in het leven veranderen om relaxter t.a.v. stress en keuzes te staan. Ik had het sterke gevoel dat dat me een fijner mens voor anderen en vooral voor mezelf zou maken en me sterker zou maken om deze lastige situaties te handlen.

Ik kwam in contact met mindfullness. Ben erover gaan lezen en praten en kreeg de overtuiging dat het een waardevol onderdeel in het gewenste proces zou zijn. Na een gesprek met Jan was ik overtuigd dat Mindfulness mij kon brengen wat ik zocht. Ik heb voor Nieuwtij/Mindfulness gekozen omdat ik begrip, vertrouwen en integriteit voelde. Belangrijke waarden voor mij. Er was een ‘klik’.

3.danthelibrarian.mindfulness-731846_1280De training heeft me gebracht wat ik verwachtte. Samen met de keuze voor een nieuwe functie bij mijn werkgever en een aantal weken vakantie heeft het me de rust en verandering gebracht die ik nodig had.

 

De inzichten van Mindfullness laten me anders naar dingen kijken: meer accepteren, minder zelfverwijten en vooral: uitgaan van de situatie die er nu is en vanuit daar positief aan de toekomst werken. Ik heb geleerd te accepteren dat dingen wel eens niet gaan zoals ik wil en dat dat OK is. Ik heb meer leren genieten van het hier en nu: vooral prive heerlijk met de kinderen, familie en vrienden. Een rijker leven …

4.vlinder_bloem-Claudia.D kopieKeuzes maken valt me ook makkelijker: het hoeft niet perfect, goed is meestal goed genoeg. En niet verwijtend terugkijken: achteraf zeggen dat er een betere keuze mogelijk was geweest is makkelijk, maar mag niet tot frustratie leiden, wat het vroeger wel vaak deed.

Samenvattend heeft de Mindfullness training me bagage gegeven om bewust anders in het leven te staan. Het heeft me ’tools’ gegeven om lastige situaties beter te kunnen behandelen. Het bewustzijn wat het heeft gecreëerd is voor mij het belangrijkste en gebruik ik nog elke dag. Op momenten dat het weer spannender wordt, zullen de technieken me zeker helpen om ook die momenten aan te kunnen. Daarvan ben ik overtuigd.

5.johnhain.mindset-743166_640
-De training leerde me de werking van de denkgeest op het lichaam, en andersom.
Het belang van nuchter zien hoe de dingen in elkaar steken om er goed mee om te gaan.
Vooral de verstrekkende ruimte en vrijheid die tijdens de lessen voelbaar waren vond ik fijn. Openheid, zorg en respect en aandacht voor allen.

-Ik heb geleerd afstand te nemen door oefeningen als gedachten gaan malen. Oordelen geeft veel negatieve energie. Het inzien dat het leven een golfbeweging is, geeft rust.

-Het leren herkennen van processen, ‘hoe de dingen werken’ maakt dat ik er beter mee kan omgaan. Zien dat ook dieptepunten tijdelijk zijn.

6.jw.C.DSCN8102 kopie-Ik ben me bewust geworden van mijn grenzen, heb de moed gevonden om dat met mijn dierbaren te bespreken. Nu neem ik eerder op tijd rust, in gesprek met mezelf.
Door rust en afstand nemen kan ik beter reageren, het lukt me om buiten gevecht te blijven.
Ik heb het ervaren, gevoeld en nu: verder integreren.

Reacties