angels of lightschool

NieuwTij werkt mee aan het voedselprogramma en renoveerde eerder de Angels of Lightschool Haïti. De ondersteuning zetten we voort met extra’s in de lustrumjaren.
In het licht van het lustrumjaar 2024/2025 wordt een extra ondersteuning gegeven aan het voedsel/maaltijden plan in de Angels of Lightschool. Een plan waarmee de basale behoefte aan kwalitatieve voeding op een hoger niveau kan worden vervuld. In het jubileum jaar 2019/2020 renoveerde NieuwTij de Angels of Lightschool.
De basisschool en het beschermingskamp ‘Angels of Light’ zijn opgestart na de aardbevingen in 2010. De school biedt onderwijs aan 900 kinderen. De beschermingskampen van de school huisvesten 160 kinderen van 7 tot 14 jaar en 40 kinderen tot 6 jaar. De renovatie, die al halverwege 2018 werd opgestart, is nu afgerond. De gebouwen kregen een ‘upgrade’, en laten zien dat de kinderen die er komen ‘de moeite waard zijn’: de moeite waard om les te geven en op te vangen in een goed verzorgde omgeving.
Met de volgende woorden begonnen we destijds aan de renovatie:
“We vinden het belangrijk ons werk – gericht op het individuele ontwikkeling- te verbinden met iets groters in de wereld. Soms wordt zelfontwikkeling gezien als ‘navelstaren’. Dat is het zeker niet. Wie zichzelf ontwikkelt en beter leert kennen, krijgt als vanzelf meer ruimte en begrip voor de ander. Wij laten dat zien door onze steun voor de Angels of Lightschool. Zij richten zich, net als wij, op scholing en overdracht om daarmee zelfredzaamheid te bevorderen, wat heel concreet wordt op deze school.”
Over de intentie om elkaar te helpen zei Desmond Tutu:
“ We hebben elkaar nodig en geven maakt gelukkig. Gevangen in de wereld van ‘steeds hoger op en steeds meer’ worden we eenzaam. Door te geven leggen we de verbinding met anderen, worden we gelukkig: ‘jouw geluk is mijn geluk’. Of zoals ze in mijn land zeggen “UBUNTU’, dat betekent: ‘ik ben omdat wij zijn.  Om mens te zijn hebben we andere mensen nodig.”
In die geest hebben we besloten om voort te gaan met een jaarlijkse ondersteuning van de school – als inspiratie voor onze eigen school: NieuwTij bestaat alleen in verbinding met de deelnemers en de buitenwereld. Daarnaast ondersteunt NieuwTij middels scholing vijf BijnaThuishuizen in de regio.
Ondertussen werken we door aan de ontwikkeling van tevredenheid en innerlijke rust voor mensen in onze stressvolle, westerse maatschappij. We merken dat veel mensen en ook organisaties opzoek zijn naar zingeving. Wij reiken mensen sleutels aan met het motto: ‘je kunt de wind niet keren, maar wél kiezen hoe je de zeilen zet.’  We reiken uit met een helpende hand, ook naar de buitenwereld.
Mail janweeda@hetnet.nl / 06 22 491501
Info renovatie:  https://wereldouders.nl/nieuws/nieuwtij-financiert-renovatie-angels-light-school

Reacties