lezing Mindfulness, Arts/Neuroloog en Psycholoog aan het woord

lezing zaterdag 3 oktober 2015

Er zijn momenten dat je denkt ‘mindfulness is wonder olie’. Het duikt overal op in de publiciteit. Het lijkt een oplossing voor veel vragen en problemen. Wat zeggen deskundigen over mindfulness?
Tijdens de lezing spreekt, op eigen titel, arts/neuroloog Drs. I. Beijer. Ze kent mindfulness vanuit de eigen ervaring en adviseert hierover in haar praktijk. Wanneer adviseert zij mindfulness? Is het voor ‘hopeloze gevallen’ of juist niet? En als je die training gedaan hebt ben je dan klaar, bij wijze van spreken voor de rest van je leven?
We geven ook het woord aan een wetenschapper die onderzoek doet naar de effecten van mindfulness.

Ook geven we het woord aan GZ psycholoog/ mindfulnesstrainer drs C. Joosten-Verkuijlen. In haar psychologenpraktijk past ze mindfulness toe. Mede gebaseerd op haar eigen ervaring
licht ze achtergronden van mindfulness toe, vertelt over wetenschappelijke onderbouwing.
Wat kun je verwachten? Het lijkt wel een wondermiddel, gaat het allemaal vanzelf?
Tenslotte lichten we praktisch toe wat je kunt verwachten in de training. We vertellen iets over de aanpak… en we stellen je teleur: nee, het gaat niet zonder eigen inspanning.

Mindfulness werkt als gezond eten: je hebt er profijt van zonder dat je het merkt. Je merkt het pas als je het niet meer doet. En… je begint er vaak pas mee nadat je flink last van je spijsvertering kreeg…
De lezing wordt georganiseerd door Mindfulness in de Kempen, een initiatief van NieuwTij. Na de lezing is er gelegenheid informeel vragen te stellen en uit te wisselen.

foto KNRM