dankbaarheid, leven in aandacht 19.12.20

We nodigen je graag uit voor zaterdag 19 december, bijeenkomst Leven in Aandacht, thema ‘Dankbaarheid’.

‘Nu pakken ze me ook nog het oud-en-nieuw-vuurwerk af’ hoorde ik een van de jongens boos roepen. Begrijpelijk, natuurlijk, we willen dat alles doorgaat zoals het altijd was, zo moet het altijd blijven. Gehechtheid, de wens dat ‘altijd alles blijft zoals het is’ belemmert het ervaren van dankbaarheid.

Zo zie je bijvoorbeeld niet welk cadeau van betrokkenheid, aandacht en zorg er wordt gegeven met de beperkingen die nu van ons worden gevraagd. En we zien de kansen niet: bijvoorbeeld de zichtbare natuurlijke sterrenhemel in de nacht naar 2021. Kijkend met de bril van survival echter wordt ons iets afgenomen, beleven we een ‘tekort’.

En zo zetten we onszelf gevangen zonder de rijkdom te zien van wat er wél is.Dankbaarheid kunnen voelen geeft energie en is basis voor vervulling en tevredenheid. Aan het einde van het jaar, terugkijkend en vooruitkijkend, staan we stil bij de betekenis van dankbaarheid en de samenhang met bijvoorbeeld genade en vergeving… we kijken naar wat kan belemmeren en wat behulpzaam is: welkom!

Aanmelden: janweeda@hetnet.nl
Programma: introductie thema, meditaties, dharma-sharing,
Tijden: 14.45 u. ontvangst, 15.00: start, ca. 17.00 afsluiting.
Kosten: € 15,-

Reacties

Reacties graag per email