Op de golven van het leven.

Geplaatst op 26 april, 2018 
Opgeslagen onder Geen categorie

19 januari en 2 februari 2022
‘Op de golven van het leven’, een workshop 
waarin we kijken naar omgaan met onvermijdelijke pieken en dalen in het leven met als inspiratie. Lijkt het thema zwaar… eerder is het licht juist om dat inzicht geeft in menselijke patronen waar je met een glimlach naar kunt kijken.
Leidende inspiratie in het eerste deel is: ‘Je kunt de golven niet stoppen, je kunt wel leren surfen’.

In het tweede deel kijken we naar de verbinding van ons eigen leven, ‘mijn leven’, met de stroom van voortgaand leven, de levensstroom waarvan we deel uitmaken met in gedachten: ‘Je bent geen golf, je bent de zee.’

De afwisseling van ‘vallen en opstaan’, gezondheid en ziekte, succes en falen, geluk en lijden is inherent aan het leven. In het dagelijks leven in onze maatschappij worden we echter gemeten aan onze successen. Het is zo geïntegreerd dat we ook ons zelf graag alleen neerzetten met alles waarin we slagen. Wat niet lukt, wat verdriet brengt en dat waar we niet in slagen houden we graag verborgen. Terwijl het juist dat is wat ons het meest bezighoudt.
Omgaan met- en rusten in- de voorbijgaande aard van pieken en dalen is een belangrijk fundament voor een stabiel leven. Alles wat verschijnt, verdwijnt enig moment. Het ontwikkelen van vertrouwen, het inzicht dat er uiteindelijk niets is dat je vast kunt houden, is behulpzaam voor jezelf als mens, en ook voor een trainer.En het is een groot goed voor jezelf en eventueel voor mensen met wie je samenleeft en werkt.
In de workshop worden een inzichtelijke handvaten meegegeven om je hierdoor minder te laten bepalen. Daarnaast oefenen we met het thema.
Hierbij vallen inzichten samen uit ‘interbeïng’ -de zen-traditie van Thich Nhat Hanh-, uit de Rigpa -traditie en uit het eenheidsbewustzijn waarin ik scholingen volgde in India.
Op basis hiervan ontwikkelde ik een beeldend en, zoals bleek in de trainingen,  behulpzaam programma dat ruimte biedt om je eigen weg verder vorm te geven. Graag deel ik dit, welkom!
Data:
– 19 januari en 2 februari 2022, ’s middags, locatie Inloophuis Tilburg
Tijd: 14.30-17 uur.
Locatie:
Zie boven.
Kosten:
-€ 80,- 
-Deelnemers vanuit Inloophuizen en Hospices
locatie en kosten volgens afspraak met hun organisatie.
Aanmelden: janweeda@hetnet.nl
Workshop: tevens op afspraak.

Reacties

Reacties graag per email