Op de golven van het leven.

Geplaatst op 26 april, 2018 
Opgeslagen onder Geen categorie

‘Op de golven van het leven’, is een workshop met twee hoofdthema’s…
De eerste is: omgaan met de pieken en dalen in het eigen leven: ‘je kunt de golven niet stoppen, je kunt wel leren surfen’.

De tweede: het ontwikkelen van bewustzijn rond het eigen leven in relatie tot het voortgaande leven waarvan je deel bent: ‘Je bent geen golf, je bent de zee.’
De afwisseling van ‘ vallen en opstaan’, gezondheid en ziekte, succes en falen, geluk en lijden is inherent aan het leven. In het dagelijks leven in onze maatschappij worden we echter gemeten aan onze successen.

Het is zo geïntegreerd dat we ook ons zelf graag alleen neerzetten met ons slagen, onze successen.
Omgaan met- en rusten in de voorbijgaande aard van pieken en dalen is een belangrijk fundament voor een stabiel leven. Alles wat verschijnt, verdwijnt enig moment. Het ontwikkelen van vertrouwen, het inzicht dat er uiteindelijk niets is dat je vast kunt houden, is behulpzaam voor jezelf als mens, en ook voor de trainer.
En het is een groot goed voor jezelf en eventueel voor mensen met wie je werkt.
In de workshop wordt een inzichtelijk tool meegegeven om je hierdoor minder te laten bepalen. Daarnaast oefenen we met het thema.
Hierbij vallen inzichten samen uit ‘interbeïng’ -de zen-traditie van Thich Nhat Hanh-, uit de Rigpa -traditie en uit het eenheidsbewustzijn waarin ik scholingen volgde in India.
Op basis hiervan ontwikkelde ik een zeer beeldend en, zoals bleek in de trainingen,  behulpzaam programma dat ik niet eerder deelde.
Nu is het de tijd, welkom voor trainers en beoefenaars.
Datum: Donderdag 5 september
Tijd: Inloop 9.30, start 10.00 einde 13.00 uur.
Locatie:
Sangha Leuven Be.
Aanmelden: via de sangha of  jan-en-lieve@nieuwtij.nl.
Workshop: tevens op afspraak.

Reacties

Reacties graag per email