Blogs

Geplaatst op 27 december, 2015 
Opgeslagen onder blogs

06-06-2018 Blogs met * bevatten een oefening rond het beschreven thema.

Liefde is ruimte, over vrijheid en verbinding.*                             
“Waar liefde is, is geen ruimte”. Zo maakte ik mijn first-childhood-decision (zoals één van onze Indiase leraren dat noemde). Ik nam als kind zo’n besluit, ik dacht het nodig te hebben om veilig te zijn. Ik handelde ernaar en dat bepaalde de kleur van mijn jeugd. Ik trok me terug uit de drukte van het gezin- die voelde benauwend. Het bracht eenzaamheid omdat ik dacht dat -als ik verbinding, liefde, en betrokkenheid voelde- er geen ruimte zou zijn voor mij.
Het gaf me ook veel energie om als kind al mijn eigen veilige plek te maken.
Ik tr
ok me terug op de zolder van het ouderlijk huis en daar gaf ik vorm aan mijn eigen wereldje. Mijn fantasie kreeg er de vrije loop. En… daarvoor kreeg ik ook alle ruimte, daarvoor kreeg ik de vrijheid. Lees meer.

-Symbolen als hulpbron…*
Jouw geluk is mijn geluk…*
-Boeddhabeeld of tuinkabouter
-Niet Oordelen…*

-Vertrouwend op het onbekende*
-Tijd voor reflectie*
– Mindfulness is als gezond eten.
– Over de weg en het doel
Renovatie school in Haïti, woord en daad
Goede voornemens en mindfulness
Donkere dagen
– Leven met sterven
Aanvaarden en dan…
Altijd onderweg
Licht en patronen…
Verwondering of zekerheid.
Nieuwe religie
Stilte verbindt
Weten waar het wringt
De betekenis van vriendschap
Even Pauze, een oefening in aandacht.
Het begint met woorden, de zin van blijven studeren.
Transformatie: zelfbeeld als hindernis bij verandering.
Jezelf toelaten, het begin van ontvankelijk zijn.
Je leven leiden of lijden.
Het onvermijdelijk einde van de dood.
De éénvoud van mededogen.
2012, voorbij de tijd?

Voor meer informatie stuur je een email naar:
jan-en-lieve@nieuwtij.nl

Je kunt je ook abonneren op onze Nieuwsbrief.

Reacties

Reacties graag per email